El salsafí ("tragopogon porrifolitun") és un tubercle autòcton de la província de La Selva. Els que el coneixen, l´aprecien molt per la diversitat d´aplicacions que té a la cuina: es pot consumir directament (amanit, fregit, guisat, cru o com a base de dolços), però també serveix com potenciador del sabor d´altres ingredients. Així encara, s´està fent una gran campanya per assegurar la seva permanència. El problema radica en que, a l´actualitat, només una quinzena de petits productors s´hi dediquen al seu cultiu. Recentment, s´ha presentat un projecte elaborat com a resultat d´un estudi del que es desprèn que fent servir un herbicida que controla les males herbes i plantant el salsafí en cavallons alts, es podria afavorir la collita mecanitzada i, per tant, fer més rentable i atractiu el seu cultiu. A l´hora, l´Associació d´Hostaleria de La Selva ha creat un premi anual (el "Salsafí d´Or") que té dues finalitats: donar´ho a conèixer també al públic i fer de la regió un referent turístic a través de la gastronomia. Tots els anys, aquesta associació guardona a la persona o entitat que més hagi treballat promocionar la comarca i la seva gastronomia.

Sobre el Restaurant Grions...

  • "Premi Salsafí d´Or 2004", atorgat per l´Associació d´Hostaleria de La Selva.
  • Patrocinador de diferents empreses per la divulgació i el reconeixement del salsafí, inclòs un conte infantil sobre el producte.

Per a més informació sobre les tasques d´aquesta empresa relacionades amb la promoció del salsafí, descarregui* els següents articles apareguts a la premsa:

  Diari de Girona (28/nov/04)  
  Diari de Girona (25/nov/04)  
  El Punt (27/oct/05)  
  Revista Agrària i Rural (des/05)  

      * Punxeu les fotos per a descarregar la notícia en format PDF